U subotu 09.12.2023. u prostorijama Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu održan je workshop na temu „Zlato i bakar – načini na koje psihoanaliza živi u individualnoj, grupnoj i dečjoj psihoanalitičkoj psihoterapiji“.  Ovo značajno predavanje su prezentovale Ivanka Dunjić iz Društva grupnih analitičara Beograda, Gordana Bokalović iz Društva dečje i adolescentne psihoanalitičke psihoterapije i Emina Garibović iz Društva psihoanalitičkih psihoterapeuta Srbije. Pre počeka samog predavanja radionicu su otvorile predsednice sva tri društva.

Nakon predavanja usledila je diskusija koja je po svemu sudeći bila veoma inspirativna i bogata za sve punopravne članove kao i za edukante koji su tog dana bili prisutni.

Jedna od aktivnosti u okviru radionice je podrazumevala i supervizijske grupe  koje su omogućile velikom broju edukanata da uče iz prikazanog rada njihovih koleginica, Lorens Milosavljević iz grupne analize i Katarina Šainović iz individualne. Supervizijske grupe su takođe pružile priliku da edukanti iz jednog modaliteta prisustvuju i uče na superviziji drugog, shodno tome su iskustva stečena ovim putem kao i komentari bili od neizemernog značaja. Potom je održana velika grupa koju su vodile Snežana Bjelobaba i Marija Jevtić.

Verujemo da je ovaj workshop doprineo da i članovi i edukanti obogate svoje znanje i iskustvo te smo zaključili da ovakvi skupovi doprinose radu sva tri društva i da ćemo ih pored dosadašnjih aktivnosti uvesti kao redovne jednogodišnje radionice.


Galerija fotografija sa događaja