Grad:

Valjevo, Srbija; Pearl River, New York State, USA

Kontakt telefon:

060 707 7700; +1(518) 360-5787

E-mail adresa:

cmh.vanima@gmail.com


Prethodno obrazovanje:

1990, Doktor medicine, Medicinski fakultet Univerzitet u Beogradu

1997, Specijalista psihijatrije, Medicinski fakultet Univerzitet u Beogradu

1999, Magistar medicinskih nauka, oblast psihoterapija, Medicinski fakultet Univerzitet u Beogradu

2004, Specijalista psihoterapije, Medicinski fakultet Univerzitet u Beogradu

2005, The European Certificate of Psychotherapy, The European Association for Psychotherapy, Vienna, Austria

2009, Doktor medicinskih nauka, oblast psihijatrija, tema psihoterapija, , Medicinski fakultet Univerziteta u Kragujevcu

Profesionalno iskustvo:

Doc. dr Tomislav Gajić je specijalista psihijatrije i specijalista psihoterapije sa preko 25 godina medicinske prakse, od čega već  20 kao specijalista psihijatrije i 15 godina kao specijalista psihoterapije. Na psihijatrijskom odeljenju Zdravstvenog centra Valjevo radio je u periodu od 1992-2011.godine.

Od 2000.-2006. član predsedništva Psihijatrijske sekcije SLD i član je Društva psihoanalitičkih psihoterapeuta Srbije.  Podpredsednik „Društva psihoanalitičkih psihoterapeuta Srbije“ (2004-2015) i delegat Srbije (2007-2014) pri Evropskoj federaciji za psihoanalitičku psihoterapiju (EFPP).

Tokom 2000.-te godine sa grupom kolega iz nekoliko mesta u zemlji osniva nevladinu organizaciju “ Centar za istraživanje i unapređivanje mentalnog zdravlja-VAnima“ gde je Predsednik Upravnog odbora.

Na mestu načelnika Psihijatrijske službe od 2001 do 2011.godine, kada napušta javno zdravstvo i otvara privatnu psihijatrijsku praksu „Regionalni centar za dinamičku psihijatriju“ u Valjevu.

2004.godine Ministarstvo zdravlja RS, a po predlogu predsedništva Srpskog lekarskog društva, dodeljuje mu  zvanje  PRIMARIJUSA.

Kooistraživač studija: „Subjective Experience and Physical Activity in the Everyday Life of Psychiatric Clients“ 2004.te godine, studije “ Social Support and Companionship Among People with Mental Illness in Serbia “ 2005.te godine i studije  „Cognition and symptoms in social and physical activity for Serbians with schizophrenia living in the community“ u saradnji, Indiana University i Psihijatrijske službe u Valjevu pod rukovodstvom Prof.dr  Bryan P. McCormick sa Indiana University.

2011. godine je Associate Editor E-Journal časopisa EFPP (European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy in Public Sector).

Tokom 2012.godine biva izabran za redovnog člana Američke Akademije za psihoanalizu i dinamičku psihijatriju (Psychiatric Fellow of American Academy of Psychoanalysis and Dynamic Psychiatry) gde je bio i Co-Leader Special Interest Group: Psychodynamic Applied to Psychopharmacology u toku 2012.godine.

Odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 2013. godine, promovisan je u naučno zvanje – Naučni saradnik, u oblasti medicinskih nauka – medicina.

Godine 2015. Izabran je za docenta na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija, Univerziteta Singidunum.

2017.godine je gostujući profesor na The Global Institute for Health and Human Rights, University at Albany, State University of New York. Tokom 2018. Godine radio je kao asistent u istraživanju na The Nathan S. Kline Institute for Psychiatric Research, New York, USA

Trenutno je angažovan kao pridruženi istraživač The Institute for International Health and Education (IIHEUS), Albany, USA gde saradjuje sa Prof.dr Kamiar Alaei u niz medjunarodnih projekata u sferi mentalnoh zdravljaiI ljudskih prava.

U toku svog profesionalnog rada objavio je 75, od čega je publikovano 15 radova: 6 u domaćim časopisima, 9 u međunarodnim časopisima (2 u izvodu i 7 u celini) od čega je 6 u časopisima koji se nalaze na SCI listi.